SEJLSIKKERT


Et samarbejde mellem Søsportens Sikkerhedsråd og Trykfonden har i nogle år arbejdet på at øge sikkerheden til søs. Opfordring til brug af vest har været et gennemgående hovedtema.

For at bringe budskaberne ud har man arbejdet med lokale ambassadører og hver år har man afholdt et træf for disse ambassadører. I år var det virtuelt på grund af corona.

Virtuelle møder er fint nok, men der mangler hele diskussionen/dialogen i ryge og kaffepauser. Til gengæld er der ingen transport til og fra mødet og ingen udgifter til kaffe.

På årets møde medio november blev der gjort status og fortalt om de kommende års fokuspunkter. Lystfiskersegmentet vil man blandt andet fokuserer på de kommende år.

Nok er vi ikke ude af 2020, men sløret blev løftet lidt for ulykkesstatistikken.  Det ser ud til at 2020 bliver et godt år med færre drukneulykker end de foregående 3 år. Der til medio november 3 sejlere der er omkommet ved fritidssejlads i 2020 mod 12 året før. Der var ingen drukneulykker i havne i 2020 – det var der heller ikke i 2019. Fritidsfiskerne topper listen med 5 omkomne. I alt er 11 omkommet ved fritidssejlads i 2020. Den samlede statistik med Søsportens Sikkerhedsråds bemærkninger kommer til marts.

Brug af vest har man målt på, ved ganske simpelt på en given dag i givne havne at tælle hvor mange der bærer vest. Det har man gjort nogle år og blandt andet gjort den erfaring at der er en sammenhæng mellem vejret og brug af vest. I godt vejr – let vind og sol – er der færre der har vest på.(CG)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os