Årets Grundejer 2020


Grundstødnings pokalen 2020

Der var også her i 2020 flere kandidater til årets Grundstødningspokal, så her får I historien bag de 3 finalister

3.Plads

Jeg har hørt om en ung mand, som er bådebyggere som har købt en Farr 40 sejlbåd

Det er en stor båd og den stikker omkring 2,8. meter Båden var på tur ud af Horsens fjord

Med lidt slæk på skøderne, den kommer forbi Sælgrunden på sin styrbord side og også Borre knob, her bliver det hårdt kryds, så bådens besætning beslutter at slå ind under Borren op mod Hønsehuset og her går de så over stag for at gå inden om nettene, som bruges til opdræt.

Det var nok ikke den klogeste beslutning! For her er man kommet noget uden for sejlrenden

Og specielt når man sejler i et skib der har det bedst med 3 meter under kølen.

De gik på grund. Ejeren af dette fantastiske skib er Matias Bech.

Matias du får ikke pokalen i år, jeg tror også at der kommer flere grundstødninger fra din side hvis ikke du kigger på navigatoren eller et søkort.

Håber at dette flotte skib får mange gode turer i årene frem.

2. Plads

Jeg har hørt om en sejltur til Hjarnø, for at spise frokost i kaffekrogen.

Bådejeren er meget kendt med elektronisk udstyr om bord på både, da han i fritiden underviser i dette emne i sejlerskolen.

Skibet vi skal hører om er en maxi 77 som er på vej til Hjarnø, da de nærmer sig en af DS.ankerbøjerne er det skipperen der tager ansvaret med at få tovværket bundet forsvarligt til bøjen. Alt er godt og frokosten kan indtages, under frokosten kommer der en alarm fra elektronikken en af gasterne spørger hvad det er for en alarm og bliver op lyst om at det er dybdealarmen, men at det ikke betyder noget.

Gasten spørger igen for at få alarmen slukket da lyden er noget irriterende. og får det svar at den stopper lige om lidt. når de sejler.

Gasten bliver bedt om at gå op for at løsne fortøjningen til ankerbøjen, og ser her at tovværket ligger løst i vandet og at båden står på grund helt inde ved bredden.

Skipper bliver lidt led ved Situationen, da han jo er klar over, hvem der fortøjede skibet. Skipper skifter tøj, hopper i vandet og svømmer ud til ankerbøjen med fortøjnings tovet, binder det fast og kommer tilbage. Sammen får de båden rykket fri af grunden og de kan sejle hjem.

Turen blev en lærerig tur for alle om bord.

Men Stefan Arnold Thomsen du får ikke grundstødningspokalen i år for Juryen mener, at det må have været skipperen der troede at han var ude med kursister der skulle lære at sejle og lidt om hvad der også kan ske.

1. pladsen

Vi er ombord på en båd som også tidligere på sæsonen har være gået på grund på Svend Smedegaards grund lige lidt nord for Snaptun havn, men det er ikke det vi skal hører om.

Båden er en sejlbåd som stikker Ca. 1,9 meter

Denne dag var der arrangeret en distance sejlads fra Snaptun, båden og dens besætning var kommet for sent til start, og kunne se at bådene lå stille ude foran ved to kosten. Så skipperen valgt at sejle ind mod kysten forbi den nye udsigts tårn hen mod Batterihagen. Her blev Mobilen taget frem for at se hvor meget vand, der var inden for to kosten og her kunne de se 2 sten på søkortet som lå 1/3 inden for kosten. De sejlede ud mod 2 kosten og gik et lille stykke inden for, her ramte de en sten, (satans også), men de kunne sejle videre og var nu næsten helt oppe ved hovedfeltet. Så nu var det bare at kæmpe for den sejr de drømte om.

Efter 4 timers sejlads var de igen på vej til Snaptun for at gå i mål og her kunne de igen se, at der var vind inde under Hundshage, igen måtte de have mobiltelefonen frem for at se på vanddybden, igen kunne de se 2 sten på kortet og skipperen mente at nu var de klar over hvor stenene lå så der var en mulighed for at gå længere ind, for der så det ud til at der var mere vand. Som sagt så gjort. De lå meget godt med mulighed for at vinde, men der var lige 2 både, der skulle nås, så de sejlede noget længere inden for 2 kosten end tidligere, det gik fint og lige da de skulle til at sige at de var igennem gik de på grund. Denne gang sejlede konkurrenterne forbi dem.

Båden er en Chayenne ejet at blandt andet Chef træner Jacob Nicolaisen.

Vi er alle klar over, at man ikke kommer sovende til at fortjene grundstødningspokalen, men i dette tilfælde kan man blive i tvivl.

Du ønskes hjerteligt tillykke med titlen.

I år vil der ikke blive mulighed for at vinderen skal give en lille en til tidligere vinder, men jeg er sikke på at vi husker at du skylder en stærk ved baren.

Med Venlig sejler Hilsen
Bjarne Hansen
Formand Horsens Sejlklub

 

Cheftræner Jacob J. Nikolaisen med den eftertragtede Grundstødningspokal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os