2022 EURIlCA4 Youth European Championships


Dziwnow, Polen, 18-25.06.2022

Fredag d. 17. juni satte 4 unge fyre, hver med en forælder, kursen mod Dziwnow for at deltage i 2022 EURIlCA4 Youth European Championships. Et stævne med 210 drenge og 132 piger tilmeldt fra 34 nationer fra hele verden. Med som træner var HSH’s Scott Kenneth Hansen for de fire sejlere Mads Wegener Larsen fra Egå Sejlklub, Malthe Husted Frank og Marcus Nissen fra Fredericia Sejlklub og Mikkel Hjørngaard Jensen fra Horsens Sejlklub. Det skulle vise sig at blive et stævne, hvor vejret gik fra det ene ekstreme til det andet, og satte en stopper for sejlads i tre ud af syv stævnedage.

Sejlerne havde booket tid til indvejning og kontrol af udstyr allerede lørdag morgen. Alt blev godkendt, og de unge kunne efterfølgende komme på vandet til lidt træning med Scott.

Dagen efter (søndag) skulle der ifølge planen afholdes træningsrace, men dette måtte desværre aflyses, da der var alt for kraftig vind samt meget høje bølger. I stedet vaskede og polerede drengene jollerne, og gjorde sig klar til aftenens festlige åbningsceremoni.

På stævnets første racedag (mandag) var vinden nu helt forsvundet og AP-flag blev hejst da sejlerne havde gjort klar til at gå på vandet. Vinden kom aldrig, og sejladserne blev afblæst for den dag. Tirsdag bød på let vind men store dønninger på 2-3 m , noget drengene ikke havde prøvet kræfter med før og sammenholdt med at vinden blev svagere og svagere blev det to udfordrende og svære sejladser. For danskerne var det til gengæld tydeligt at sydeuropæerne – især italienerne, grækerne og spanierne var vant til de store bølger.

Onsdag bød dagen også på udsættelse i adskillige timer, men sidst på eftermiddagen kom der lidt sø-brise og sejlerne fik hele tre sejladser. Det blev en lang dag, og de kom først i havn igen ved 20-tiden. Sejlerne blev nu inddelt i guld, sølv og bronze felter. Mads sikrede sig en plads i guld, Malthe og Marcus i sølv og Mikkel i bronze.

De kommende to dage fik drengene to sejladser pr dag, men på stævnets sidste dag udeblev den varslede vind og sidst på eftermiddagen blev sejladserne helt afblæst. Jollerne og RHIB blev pakket og kursen sat mod Danmark igen.

Det har været et utroligt lærerigt stævne for alle drenge. Sejlmæssigt bød stævnet på udfordrende og anderledes forhold end hvad de har været vant til hjemmefra. Det har været meget lærerigt at sejle i de store felter med 70 sejlere, de har fået god erfaring med i bagagen, og alle har også fået succesoplevelser med hjem. Og derudover blev deres (og deres forældres) tålmodighed sat på en stor prøve med ventetid og udsatte sejladser.

Det har dog været en stor oplevelse at være med til. De fire drenges venskaber er blevet styrket og de har hygget sig sammen. Det samme gælder forældrene. Og derudover blev drengenes (og deres forældres) tålmodighed sat på en stor prøve med ventetid og udsatte sejladser.

De samlede resultater kan ses på https://portal.sailingnet.pl/regaty/2022-eurilca-4-youth-european-championships,-open-european-trophy-2022/wyniki/ilca-4-men#l

Billeder fra stævnet:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os