VM i Zoom8 2023


Jeg har for anden gang deltaget i verdensmesterskaberne i zoom8, denne gang i Finland. Jeg havde fem supportere med og vi slog os ned på en campingplads samt tog en enkelt overnatning på et nærliggende spahotel i de, næsten, to uger vi var af sted. Vi havde 4 dages træning inden stævnet begyndte, og jeg var som sædvanlig nervøs og spændt. Dagen forinden stævnets start stod programmet på practice race, indmåling, polering og registrering. 

Der var omtrent 1 ½ times sejl-tid ud til baneområdet i en god frisk vind, så vi mødte tidligt op på havnen alle dage. Jeg var klar på at give den gas i den ekstremt kraftige vind, og efter klargørelse og en times ventetid derude satte de os i gang. Og der skete det der helst ikke måtte ske, min mast knækkede, få sekunder inde i første sejlads. Vores træner havde heldigvis en ekstra mast, jeg måtte låne. Resten af dagens sejladser gik fint. Vinden dagen efter var for kraftig og vi fik derfor en turistdag i Turku. Dagen efter bød på mange udfordringer for mig, og jeg måtte desværre sejle ind ekstremt skuffet, efter jeg ikke formåede at læse banen og løse de udfordringer jeg havde. Jeg var klar over at jeg ikke længere kunne få en placering i den ende jeg havde håbet på. Jeg måtte dog stå op med fornyet energi og målet var nu ændret -jeg skulle kæmpe mig op i feltet. Det formåede jeg, da jeg samlet gik fra en 18 til en 10 plads. På dagens sidste dag var der oprindeligt planlagt team race, men igen i år måtte de aflyse det, og erstatte det med sejladser til det individuelle løb.

Jeg endte samlet 11. ud af de 24 piger. Jeg har fået en god oplevelse både med min familie, men især også med de andre danske sejlere jeg igennem det seneste 1 ½ år har knyttet mig til, til diverse stævner. Vi vendte derefter snuden hjemad og jeg stod tilbage en smule skuffet efter jeg tidligere på året lavede en 5. plads til EM, men også stolt af det lille comeback jeg lavede. Jeg har fundet ud af hvor jeg skal forbedre mig og dermed hvor mit fokus skal ligge det kommende stykke tid. 

Jeg vil nu lukke computeren ned, efter mit lille skriveri om mit sidste internationale stævne i Zoom’en, spændt på at se hvad der kommer af nyt eventyr forude.

/Astrid Kjærskov Elnegaard, 15 år, HSH

De danske sejlere
Første stævnedag med masser af vind
Knækket mast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os