Ungdoms EM i ILCA 6 i Gdynia, Polen.


Af Mikkel Hjørngaard Jensen

Fra den 11. – 19. juli var jeg i Gdynia i Polen for at sejle ungdoms EM i ILCA 6. Jeg havde glædet mig og set meget frem til den store udfordring, som stævnet bød på. Her til mit første ungdoms EM i ILCA 6 deltog i alt 263 drenge fra både Europa og resten af verden, hvor 81 af sejlerne var U17 ligesom jeg.

Vi ankom til Gdynia sent om aftenen d. 11. juli og var megatrætte. Allerede morgenen efter tog vi ud og trænede i fantastiske forhold, og jeg havde rigtig god fart i båden. Senere på dagen skulle vi til indmåling, hvor alt gik som det skulle, heldigvis. Den 13. juli var sidste dag inden stævnet, og vi tog et langt træningspas, og derefter tog vi ud og så practice race fra coachbåden med vores fantastiske træner, Christian Winkler, som vi havde med under hele stævnet.

Den 14. juli var første dag på stævnet, og nok også en af de længste. Jeg sejlede i blåt felt, og der var megamærkelige forhold på vandet. Det gik konstant fra regn til sol og fra vindstille til 5 eller 10 m/s. Vi fik ret tidligt på dagen sejlet et enkelt race, som nok var mit bedste under hele stævnet. På opkrydset svinger jeg mellem top 3 og top 10 og runder topmærket som nr. 10.  Vi sejler videre, men vinden drejede 180 grader, så selvfølgelig bliver racet afblæst. Efter lang ventetid bliver vi startet igen. Jeg laver et meget tilfredsstillende comeback efter at runde topmærket som 3. sidst, lykkedes det mig alligevel at komme i mål som nr. 33 ud af 67 i feltet.

De følgende dage indeholder rigtig meget vind, som ikke lige er min stærke side i ILCA 6 endnu. Jeg får lavet nogle megagode starter, men struggler meget med farten. Inden sidste kvalifikation ligger jeg til bronze-feltet, hvilket jeg er fint tilfreds med, men efter en dårligt sidste dag, ender jeg lige akkurat i emerald-feltet. Meget skuffet går jeg ind til finalesejladserne uden at tænke for meget på resultatet, og fokuserer i stedet på at få så meget læring med som muligt. Inden sidste sejlads af stævnet ligger jeg som 3. bedste danske dreng, hvilket jeg synes er meget fint, men jeg ender desværre med en BFD i sidste sejlads, som bringer mig ned som allersidste dansker…

Dag 6, stævnets sidste dag, bliver der desværre ikke startet nogle sejladser, da der ikke er nogen vind, så jeg får uheldigvis ikke mulighed for at rette op på mine fejl fra dagen før. Så jeg ender som sidste dansker og samlet nr. 227 og 66 i U17.

Mega nederen afslutning på stævnet, men jeg tager det som god læring, og håber på at klare mig bedre næste gang.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os