Udsat generalforsamling i DMFL


Støtteforeningen for Danmarks Museum for Lystsejlads har afholdt generalforsamling på museet i Svendeborg. 38 deltog i den på grund af corona udsatte generalforsamling.

Støtteforening kunne i regnskabsåret overføre 110.000 kr. til museets drift. Ikke et tilfredsstillende resultat. Medlemstallet er vigende på alle 3 medlemskategorier personlige medlemmer, klubber og firmaer.

Det er tankevækkende at kun ca. 300 af de i alt ca. 100.000 sejlere i Danmark støtter muset. Hvis f.eks. halvdelen af de 100.000 sejlere ville støtte med et medlemskab til 250 kr. så ville det give et provenu på 12.5 mill. – Sikke et museum, der kunne drives for de midler!

”Historie og minder er ikke udødelige – de skal vedligeholdes” Derfor skriver vi jubilæumsbøger og samler historiske klenodier.

Året har for museet været præget af lokalpolitisk debat om, hvad byen vil med Frederiksø og de gamle værftsbygninger her. Stærke kræfter vil rive den hal, hvor muset har til huse ned og opføre et teater på pladsen. I de seneste måneder er der opstået interesse for et projekt – ”Den Blå By” – hvor Svendborg Kommune med Svendborg Museum som koordinator vil samle alle de maritime aktiviteter i Svendbor i et netværk. Der er rigtig mange interessenter, – sejlklubber, laug, skoler, samlinger o.s.v.  Det er et meget spændende projekt, som hele det maritime Danmark venter spændt på at se udvikle sig.

Efter 8 år i museet bestyrelse – 6 år som kasserer og 5 år som formand – trak Carl Gerstrøm, der har rødder i Horsens Sejlklub, sig. Ny formand blev Hans Fokdal fra Svendborg. (CG)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os