Vi har haft besøg af Kong Vinter den seneste måneds tid, men nu er der endelig opbrud på vej med op til 11 grader den kommende uge. Måske foråret er lige om hjørnet, og det kan blive tid til så småt at komme på vandet igen.

Fakturaer for bådpladser er sendt ud, og pladsmærker for kommende sæson kan hentes på Havnekontoret efter 1. marts 2021. Vil samtidig erindre om, at manglende pladsmærke på båden kan føre til opsigelse af bådpladsen.

Som følge af corona situationen har vi også haft kontoret lukket, men forventer at åbne lige så stille op igen her pr. 1. marts 2021, hvis ikke situationen ændrer sig betydeligt.

Det har været småt med opsigelser i år, så vi har desværre ikke kunnet imødekomme de mange der pt. står på venteliste til en plads i Horsens Marina. Ventelisten nærmer sig de 100.

Diverse arbejder

Tallymaskinerne bliver opgraderet her i marts måned til kontaktløs betaling, og vil samtidig blive serviceret. Der kan derfor forekomme dage, hvor de er ude af drift.

Vi er i gang med at skifte brodæk på de 2 Hønsebroer, og det bliver samme slags fiberriste der er lagt på Handicapbroen ved Fiskerihavnsforeningen. Det vil gøre broerne meget mere skridsikre, nemmere at holde, samt at der er en betydelig længere levetid på brodækket.

Der er ligeledes kommet nye pæle på østsiden af den ene Hønsebro.

Broen hvor mastekranen står får i samme omgang skiftet dæk, og der kommer ny wire m.m. på mastekran.

Og nu hvor Kong Vinter har været forbi, ses her et billede der viser hvorfor man skal bjærge sine trækliner og fortøjninger ved vintertid. Det kan ødelægge pæle og bro:

Vi er også gået i gang med at kigge på en større renoveringsplan for Marinaen, der omfatter renovering af Estakaden/Fjordbroen, samt renovering af den gamle tankskibspier som forhåbentlig vil kunne give os en 25-30 bådpladser ekstra. Meget mere om det senere.

Alle ønskes god forårsklargøring og så ses vi vel snart på Marinaen igen 

Peter Hermansen Havnefoged Horsens Marina

;