Matroser på tur


Spændende udflugt til Middelfart

Sidste mødetirsdag før sommerferien tog matroserne på udflugt til Lillebælt-Værftet i Middelfart.

Den blev en spændende dag med spontant opståede overraskelser, der sluttede i PYNTEN med en kort sludder og de bedste ønsker om en go’ sommer.

Efter sædvanlig morgenkaffe drog 15 matroserne af sted. Formand for værftet Jens Lautrup fortalte og viste rundt. Ud over værftet rummer stedet også Lillebælt Smakkelaug og Foreningen til jagten De to søskendes bevarelse. Om sommeren benyttes den store hal til koncerter.

Der var meget at se ude som inde. Spændende maskiner og værktøj. En mangfoldighed at materialer og stumper. Det hele næsten overdøvet af en behagelig duft af træ og tjære.

Et halvt hundrede frivillige har deres gang på stedet og af hensyn til deres sikkerhed har man måtte skilte lidt utraditionelt på vejen, der løber mellem bygningerne.

Bedst som selskabet gik rundet dukkede redningshelikopteren op. En ældre fisker var i vanskeligheder mellem broerne og fik hjælp fra oven. Fascinerende at se en sådan redningsaktion på tæt hold.

Den medbragte frokost blev indtaget i stedets mødelokale.

Kl. 13 gik selskaber ombord på Mira3, en turbåd med base i Middelfart Gammel Havn, og sejle et par timer. Turen gik rundt om Gals Klint og om i Fænøsund. Alle havde været i det farvand adskillelige gange før og nød gensynet.

Flådens patruljebåd HDMS Rota lå ved kaj og det lykkedes Hans Kock – nu matros men med fortid som ubådskaptajn – at skaffe adgang og en rundvisning. Meget spændende at se og høre om.

En oplevelsesrig dag sluttede med en øl og en snak om dagens oplevelser i klubhuset.

En god afslutning på dagen.

 Efterskrift: Navnet Rota har været anvendt før på et orlogsfartøj. I 1838 bragte fregatten Rota billedhuggeren Bertel Thorvaldsens mange arbejder hjem fra Italien.(CG)

 

Vi blev budt velkommen af Jens Lautrup som herefter fortalte om Lillebælt Værftet og foreningen bag.

 

Vi blev også vidne til en redningsaktion på et strømfyldt og blæsende Lillebælt
Matroserne klar til tur på Lillebælt med m/s Mira
Sådan et må vi have når Matroserne er i arbejde 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os