Elitesejler fra Horsens stopper


Elitesejler og OL-håbet Anne-Julie Schütt stopper øjeblikkeligt med at sejle på topplan. Hun begrunder det med, at hun ikke kan forene elitesport med familielivet. 

Hun takker alle sponsorerne, som har troet på hende i over 10 år gennem blandt andet projektet Horsens til OL. I det følgende sætter hun selv ord på den hårde, men nødvendige beslutning:

Jeg har sejlet 49’erFX siden 2012. Jeg sejlede som gast med min søster Maiken Schütt fra 2012-2016, hvor vi i 2015 vandt bronze ved EM og i 2016 vandt sølv ved VM. Vi kæmpede for at komme til OL i Rio 2016. Det lykkedes ikke, men vi lykkedes med at være med om medaljekampen til flere mesterskaber samt vinde to. Det er vi stolte over.

 

Lige ved og næsten

 

I slutningen af 2016 startede Iben Nielsby og jeg vores samarbejde op, hvor jeg ønskede at skifte rolle fra gast til styrmand. Ved vores første VM i 2017 blev vi nummer 10. Det var en fantastisk start på vores samarbejde. Vi var blandt de bedste 49’erFX sejlere og sluttede som nummer 6 ved VM i 2020. Den sidste dag til VM blev afgørende for, at vi netop blev udtaget til OL i Tokyo 2020. Det var en stor skuffelse for os selv, som tog tid at komme over. Vi havde det hele i vores hænder, og så løb sandet ud mellem fingrene på os.

 

Iben og jeg holdt pause fra 2020 til 2022. I den periode ønskede jeg at stifte familie med min partner. Jeg blev mor i 2021, og i sommeren 2022 var Iben og jeg på vandet igen. Vi ville fortsætte samarbejdet. Vi har været igennem meget sammen og er et stærkt team. Vi ville kæmpe for Danmark ved OL i Paris i 2024. Vi startede ud med at placere os i guldfeltet ved EM i 2022 efter to måneders træning på vandet. Det var en god start med et år til OL-udtagelsen og to år til at ramme vores topniveau.

 

 

Slut med sejlsport

 

Desværre er tingene ikke gået, som vi har troet og håbet på. Jeg har haft udfordringer med at restituere både fysisk og mentalt, og logistikken omkring at dyrke elitesport som familie har været omstændig. Det har presset vores muligheder for at blive de bedste. Jeg vælger at stoppe nu, da jeg gerne vil prioritere min energi anderledes i min hverdag. Jeg elsker sejlsport, og jeg synes, at 49’erFX er den sjoveste bådtype, der er på det olympiske program. Men jeg skal ikke sejle mere. Iben og jeg har haft de vildeste oplevelser sammen. Både op- og nedture. Iben inspirerer mig som sejler og som menneske. Jeg sætter stor pris på vores samarbejde.

 

Horsens til OL har betydet alt

 

En af grundstenene i mit sejlerliv er Horsens til OL. I 2014 var jeg med til at skabe projektet. Jeg er fuld af taknemmelighed over at have været med fra starten. Det har været og er et fantastisk projekt. Det gør det muligt at sejle olympisk på lige så højt niveau, som vores udenlandske konkurrenter. Det skaber muligheder for Danmark i sportens verden, at et projekt som Horsens til OL lever. Det har gjort det muligt for mig at sejle meget mere og lave den optimale plan for sæsonen, uden at være bekymret for, om det kunne lade sig gøre økonomisk. Horsens til OL er afgørende for at få ro til at dyrke sporten. Jeg vil derfor gerne sige tak af hele mit hjerte, for at jeg har været en del af Horsens til OL. Denne tak er til alle, der har været en del af projektet, og særligt til vores kaptajn Peter Bjerremand. Jeg vil samtidig ønske Anne-Marie, Johan og Iben det bedste for fremtiden. Jeg synes, I er fantastiske dygtige sejlere, og jeg tror på, at I kan blive ved med at nå nye højder.

 

Stor tak til sponsorerne

 

Når jeg siger tak til Horsens til OL, siger jeg først og fremmest tak til alle vores samarbejdspartnere: Insero Horsens, Horsens Kommune, Familien Hansens Fond, Roesgaard, Schur, Familien Hede Nielsens Fond, EDC, Sydbank, pwc, Horsens Havn, K. Westergaard Automobiler, EY, LPH-Holding 2011 ApS, City Skilte, Grafisk Forum, Nissens og Elitesport Horsens. Det kunne ikke lade sig gøre uden jer. K. Westergaard Automobiler har være med siden 2014 og gjort det muligt for os at køre rundt i Europa til træning og stævner. Insero Horsens og Horsens Kommune har også være med fra starten, hvilket har skabt stabilitet i projektet. Schur er teamsponsor for Iben og jeg. Schur var med op mod OL 2020, og vi er taknemmelige for, at I er med igen. Det er svært at takke nok for den opbakning vi har fået i Horsens til OL, fordi det er en nøglebrik i det puslespil, det er at dyrke elitesport. Så endnu engang tusinde tak for opbakningen til jer allesammen.

 

Sidst men ikke mindst vil jeg gerne sige tak til Horsens Sejlklub, som har været min sejlklub, siden jeg startede med at sejle i 1998. Horsens Sejlklub har dannet rammen om og er hjertet af Horsens til OL. Jeg er stolt af at komme fra Horsens.

 

Kærlig hilsen

Anne-Julie Schütt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os