Erhvervsfolk hilste på OL-sejlere


En tætpakket turistbus med erhvervsfolk fra Horsens satte for nylig kurs nordpå mod Aarhus. 

Her skulle de møde Horsens bedste elitesejlere i deres træningsmiljø. Fælles for erhvervsfolkene er, at de har valgt at sponsorere sejlerne økonomisk, så de kan få de bedste betingelser for at kvalificere sig til OL i Paris næste sommer. 

For at puste ekstra liv i den maritime stemning havde arrangøren af dagen, EDC, valgt, at forsamlingen skulle starte ud med et besøg på containerhavnen i Aarhus.

Bussen blev lukket ind på det afspærrede område, og straks efter kom en mand op i bussen med gul refleksjakke og ring i øret. 

 

 

Mens bussen tøffede af sted på en nøje afmærket rute mellem containertårne og kraner, fortalte han entusiastisk i mikrofonen. 

Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn, og en stor del af danskernes forbrugsvarer kommer ind gennem her.

Lange Maren

Rundturen sluttede af helt nede ved kajen, hvor et af verdens største containerskibe Maren Mærsk var i gang med at blive lastet. Skibet er knap 400 meter langt og kan rumme godt 20.500 containere. 

 

“Vi prøver jo hvert år at finde på et arrangement for vores sponsorer, der har med vand at gøre. Sidste år besøgte vi X-yachts, der bygger både. I år blev det så nogle lidt større skibe. Og jeg synes, vi fik et spændende indblik hos Danmarks største erhvervshavn, “ sagde Alex Mandrup, EDC, der var manden bag dagens arrangement på Aarhus Havn.

Sejlsportscentret

Bagefter gik turen videre ud på Aarhus Ø, hvor de tre elitesejlere Anne-Marie Rindom, Johan Lundgaard Schubert og Iben Nielsby tog imod sponsorerne for at give dem en rundvisning.

 

Sejlsportscentret ligger helt ude for enden af den nye bydel, og her kan de dygtige sejlere opbevare deres både over vinteren og reparere dem i et varmt lokale. Vandet ligger desuden også kun få meter fra bygningen. 

De har også adgang til et træningscenter, som for en sejler næsten er ligeså vigtigt at prioritere, som selve sejladsen. 

Det hele blev rundet af med en let tapas og oplæg fra elitesejlerne, hvor de hver især fortalte sponsorerne om planerne for det kommende år. 

 

 

“De er nogle super gode forbilleder for mange unge mennesker. Så vi er stolte, når vi fortæller til folk, at vi er med til at støtte de her lokale sejlere, siger Peter Seiding, erhvervssælger for K. Westergaard.

De støtter sejlerne med varebiler, så de både i ind- og udland nemt og hurtigt kan fragte deres udstyr rundt. 

Revisionsfirmaet Roesgaard er for nylig hoppet med på sponsor-toget.

“Der giver rigtig god mening, at støtte op om unge, dygtige mennesker, der har energi, gejst og viljen til at vinde. Det er i hvert fald ikke økonomien, der skal være en hindring for at de ikke kan nå deres mål,” siger Jens Roesgaard, direktør i Roesgaard, der helt konkret har en aftale med Johan Lundgaard Schubert om, at de støtter ham økonomisk med hans træning i tre år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os