Årets Idrætslederpris til Jacob


På en kold formiddag fik Horsens Sejlklubs Cheftræner overrakt Horsens Folkeblad og Sport Horsens idrætslederpris.

Horsens Folkeblad skriver:

 

Sport Horsens kan i år ikke uddele priser til et stort show i Forum Horsens, så det foregår hos modtageren. Onsdag fik Jacob Nikolajsen fra Horsens Sejlklub overrakt Horsens Folkeblads Idrætslederpris.

 

Horsens: Normalt er det med tilskuere og tørre sko, at ildsjæle og udøvere hyldes ved uddelingen af Sport Horsens’ idrætspriser, men i år er det ikke muligt at samle Horsens Kommunes idrætsliv til fejring i Forum Horsens.

Derfor er uddelingen spredt ud på forskellige relevante adresser i Horsens-området, og onsdag fik den første af modtagerne så overrakt blomster, bevis og bevingede ord.

Det skete på et lettere sjappet underlag foran Horsens Sejlklubs lokaler, hvor Horsens Folkeblads Idrætslederpris blev givet til sejlklubbens cheftræner i ungdomsafdelingen Jacob Nikolajsen.

 

”Den slags ildsjæle er sjældne, og derfor er vi glade for, at du kan blive hyldet for din indsats, der er helt unik og gør en kæmpe forskel.”

De manglende klapsalver fra en fyldt sal blev påpeget af Lene Vestergaard, chefredaktør på Horsens Folkeblad, der sammen med Sanna Bernhardt fra Sport Horsens overrakte prisen. Men det tog ikke glæden fra prismodtageren.

– Det er da en kæmpe anerkendelse, og det er fedt at vide, at der bliver lagt mærke til ens arbejde af folk her i sejlklubben – og af folk ude i byen. Så jeg er meget stolt, lød det efterfølgende fra Jacob Nikolajsen.

 

En sjælden ildsjæl

 

Prisen er givet på baggrund af en indstilling fra ungdomsafdelingen og bestyrelsen i Horsens Sejlklub, der er skrevet af næstformand Peter Bjerremand Jensen, som også var til stede til overrækkelsen.

Han skriver blandt andet om Jacob Nikolajsens smittende engagement, udviklingen af en supergod trænerkultur og aktivering af de unge sejlere – ikke kun i sejllads og dertilhørende stævner men også i eksempelvis svømning og gymnastik.

Tre særlige grunde fra indstillingen, som også blev fremhævet af Lene Vestergaard og Sanna Bernhardt, var Jacob Nikolajsens rolle i forhold til sejlklubbens stigende medlemstal; evnen til at engagere forældrene samt hans initiativer under coronapandemien, hvor han blandt andet har fået gang i krabbefiskeri for søskende og sejlads på paddleboard for forældre.

– Den slags ildsjæle er sjældne, og derfor er vi glade for, at du kan blive hyldet for din indsats, der er helt unik og gør en kæmpe forskel. Det er vildt flot at se, hvordan du får dine ideer ud at leve, sagde Sanna Bernhardt.

 

Kombinerer arbejdet

 

Jacob Nikolajsen blev cheftræner i 2019, efter han i nogle år havde været væk fra Horsens og den lokale sejlklub. Man må sige, han er kommet tilbage.

I starten kombinerede han trænergerningen med arbejde på Restaurant Pynten og i Surf & Ski – begge et stenkast fra sejlklubben.

I dag er han stadig i Surf & Ski og får kombinationen til at gå op i en højere enhed, da sejladsen oftest først starter efter butikkens lukketid.

Heldigvis er han glad for at lægge mange timer i arbejdet begge steder, og det har været nødvendigt det seneste år, mens coronavirus har hærget.

 

Mere arbejde under corona

 

I Surf & Ski er der som regel mest travlt om vinteren, mens det er omvendt i sejlklubben, men sidste sommers hjemmeferie gav travlhed i butikken, mens der skulle overholdes retningslinjer i sejlklubben.

– Da vi måtte åbne op, måtte vi dele træningen, så vi ikke var samlet for mange, så der trænede vi flere dage om ugen end normalt. Lidt senere måtte vi så samle holdene igen, siger Jacob Nikolajsen, der også startede nye og fuldtbookede hold i både juni og august.

– Fordi vi måtte starte tidligere end andre sportsgrene, var der ekstra stor efterspørgsel, så vi måtte sætte nogle på venteliste, siger han.

Langt de fleste er stadig med, og når sejlklubben starter sæsonen for alvor i april bliver det sandsynligvis med en fortsat medlemstilgang.

 

Med Horsens Folkeblads Idrætslederpris følger 3000 kroner.

 

Stort tillykke til Jacob fra Horsens Sejlklub

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os