YES – HSH-ungdom er med!


Danmark var flot repræsenteret ved Young European Sailing (YES), der afholdtes ved Kieler Yachtclub i Pinsen.

Kieler Yachtclub var i pinsen efter to års corona-pause vært for YES 2022, hvor 22 danske ILCA sejlere deltog fordelt på 1 enkelt i ILCA 7, 11 ILCA 6 og 10 ILCA 4 samt 8 både 29’er.

Der blev opnået rigtigt gode danske resultater med flere danske sejlere blandt de bedste.

Fra Horsens Sejlklub deltog Mikkel Hjørngaard Jensen i ILCA 4, der var ude i nye erfaringer med et stort kapsejladsfelt. En erfaring kun prøvet en gang tidligere ved årets Sailing Garda i april.

Mikkel er et eksempel på, hvad et godt ungdomsfokus i sejlklubben kan. Det er kun 3 år siden at Mikkel første gang som 11 årig trådte ned i en Optimist-jolle i Horsens Sejlklub, hvor han i det nye ungdomsfokus i klubben skulle have sine første erfaringer med sejlsporten.

Det er gået stærkt for Mikkel i de sidste 3 år, både hvad angår sejlsport og den udvikling alle unge mennesker i den alder gennemgår. Det var planen at Mikkel, som de fleste andre, skulle fortsætte i optimistjollen indtil han ville falde for aldersgrænsen. Sådan kom det ikke til at gå.

Allerede i 2021, da Mikkel lige var blevet A-sejler var han udfordret af både højde og vægt i forhold til øvrige sejlere i A-feltet. På trods at dette klarede han sig hæderligt og med en erkendelse af, at han næppe med succes kunne fortsætte i optimisten ret meget længere, var planen at han skulle sejle forårssæsonen 2022 i optimisten for at se, om han kunne kvalificere sig til et af de internationale mesterskaber.

Men Mikkel blev ved at vokse, og da han fik chancen for at få 5 ugers ophold i Bahrain i julen 2021, hvor han skulle vintertræne i optimist, fik optimistsejladsen en brat ende. Da trænerne i Bahrain Sailing Club så Mikkel første gang, var beskeden klar. Mikkel skulle ikke sejle optimist. Det var han blevet alt, alt for stor til. Han skulle sejle ILCA.

Tilfældigvis havde et norsk hold sejlere arrangeret en træningslejr i Bahrain mellem jul og nytår 2021, og Mikkel fik muligheden for at deltage i den samt noget lokal træning forud for.

Mikkel var herefter ”solgt” til ILCA 4 klassen, og har trænet så meget han kunne lige siden. Træningen foregår hver tirsdag og torsdag i Fredericia Sejlklub, hvor der er et robust felt af både ILCA 4 og ILCA 6 sejlere. Mikkels træner er i øvrigt en kendt Horsens Sejler, nemlig Christian Winkler.

Med godt 5 måneders erfaring i ILCA 4 klassen præsterede Mikkel rigtigt fint til YES. Han var med helt fremme på flere af sejladserne. Særligt var han helt fremme på to af starterne, der alle blev kørt med hårde startprocedure hhv. U og sort flag, hvilket resulterede i to diskvalificeringer. Da der pga. af vindforholdende kun blev sejlet på to af stævnets tre dage, skal der ikke meget hovedregning til for at regne ud at man ikke kan være med i toppen med to tyvstarter.

Når den erkendelse er nået, kan man så vælge at give den gas og sejle det bedste man kan og få så meget ud af det hele, som muligt. Det gjorde Mikkel og fik som sagt sejlet sig godt med op i feltet i flere sejladser i de indledende runder.

Mikkel kom i sølvfeltet og fik her sejlet sig ind på en 2. plads i første sejlads, en 8. plads i anden sejlads og en 4. plads i den sidste, hvilket bragte ham på en samlet 3. plads i sølvfeltet og med en samlet placering som 45 ud af 84 sejlere. Resultatet kunne have været bedre, og det havde det helt sikkert været uden to tyvstarter. Men det er ikke altid resultatet, man skal hæfte sig ved, men netop evnen til at være med fremme og bide sig fast i haserne på de forreste i feltet. Det kunne Mikkel.

De bedste danske resultater fordelte sig således at Mads Wegener fra Egå Sejlklub på en førsteplads i ILCA 4 med et startfelt på 84 både.

I ILCA 6 Women blev Josephine Heegaard også fra Egå Sejlklub bedste danske sejler med en plads nr. 4 ud af 42 startende både.

I ILCA 6 Men blev Magnus Heegaard fra Egå Sejlkub bedste danske sejler som nr. 6 ud af 70 startende både.

I 29’er viste danske sejlere også format ved at sætte sig på både 2. og 3. pladsen ud af 63 startende både.

Næste større begivenhed for Mikkel i ILCA 4 er til EM i Polen i uge 25, hvor han skal deltage sammen med tre andre danskere. Mere om dette efter uge 25.

Mikkel passerer mållinjen som nr. 2
Mikkel-runder-topmaerket-som-foerste-baad
En-glad-traener-fra-HSH-med-fotograf-om-bord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os