Tune Up for Optimistjoller


Sol og optimisme over havnen til Tune Up d.24. 25. april 2021 i Horsens.

Flagene hejses på havnen, som en ramme står de og vejer i vinden, mens stævnelederen ser til, at alle områder er markeret godt, så ingen er i tvivl om, hvor de hører til i dag.

C sejlerne i gule trøjer på jollepladsen, B sejlerne i røde trøjer ved roklubben og A sejlerne i de blå trøjer på græsset. Der er ingen tvivl om, at der i 2021 er restriktioner, som skal overholdes for at få det hele til at lykkes. Frivillige forældre er klædt i sorte trøjer, alle skal være med til at få det hele til at glide og mest af alt stille og roligt og sørge for, at der ikke kommer over 50 i hvert område – 35 sejlere, 4 trænere og 11 officials.

Det er skønt med gæster på havnen og på vandet. Stort for vores sejlere at se at der er gang i klubberne omkring os, -unge mennesker med masser af liv og mod på to dage på havet.

Alt foregår tre gange. Banelederen fortæller i de tre områder, hvordan stævnet på vandet kommer til at foregå. Bådene sættes i vandet i 3 hold. Først A sejlerne afsted, derefter B sejlerne afsted og så C sejlerne, alt sammen nøje planlagt af stævnelederen. Alt imens vi driver afsted i dommerbåden, topmærkebåd og alle hjælpebådene rigger til, måler vind og flytter mærker, mens vi ser til, at sejlrenden fyldes af at par store skibe som vil ud af fjorden. Nogle spørger ”Skal banen til B og A sejlerne ligge i sejlrenden”? ”Det kan vist ikke være anderledes på Horsens fjord”!

 

Et blik fra dommerbåden

Fjorden fyldes af optimister, en fest af sejl, tørdragter og øjne, der opmærksomt læser vind, krusninger og hinanden med smil, kække hilsner, solbriller og flotte vendinger. Der kommer spørgsmål fra optimisterne, ”Hvor mange sejladser i dag”, ”Skal vi snart i gang” og ”Vi kan vel lige så godt sejle ind, der mangler vind”. Men vi har fået instrukser på at vi intet må sige, de skal selv fornemme og lære, og det gør de, som dagen stryger frem.

Farverigt og fagligt på dommerbåden, hvor flagene ryger op og ned – orange, røde, blå med trekanter, ovaler. Klargøring, 5 minutter, 4 minutter 1 og START – der truttes i hornet.

A-sejlerne har styr på det og udforsker startlinjen. Første gang lidt spas og uro i geledderne.  Tyvstart og alle skal starte igen – Går det eller…? Det skal jo prøves af. Men næste gang får de det ”farlige” flag, – nu er der ingen kære mor. Og så ligger de der på startlinjen, flot ser det ud, de er så klar.

De er ivrige og endnu en A sejler fortæller, at de gerne vil sejle mens solen går ned, ”Det er så fedt”

 

B-sejlerne tuller lidt mere rundt og hygger sig med trænerne. Og så kommer de i den grad også i gang. Herligt at fornemme gejsten og glæden. Også de er præcise og drøner afsted efter og får gode råd fa trænerne.  Det er tydeligt at se, at der sker en udvikling ved B-sejlerne, hvor flere af dem for første gang helt selv har klaret at kæmpe i B-rækken.

 

Derinde mod havnen kan vi skimte C-sejlerne som drøner afsted. Det er som om, at der er mere vind inde hos dem. Det er som om, at de har flere sejladser, herude står det hele stille. Vi holder øje med flagstænger på kysten, på havnen og langt ude i horisonten – endelig kommer der vind fra øst, vi vender banen, topmærkebåden rykker da bare lidt rundt på brikkerne, de har rutinen.

 

Ikke mange sejladser lørdag men søndag kommer der gang i vinden – Alle er klar, og der kæmpes derude på fjorden. Små justeringer fra de opmærksomme trænere, der gør at der hård kamp om pladserne.

Forældre står med de store kikkerter ved Husodde, på havnen og ved Boller. Der bliver snakket, mennesker mødes og udveksler stævner, sejl og overnatningsmuligheder, mens der holdes øje med placeringerne.

Jo, søndag blev en god dag med mange sejladser på alle baner. Brugte sejlere med sol i ansigterne kommer ind i tre hold, pakker sammen i tre hold og sammen står alle i tre hold og bakker sin konkurrenter op i præmieoverrækkelsen. Det er tydeligt at se glæden ved at have deltaget både i jollerne, i dommerbåden og på havnen.

Flagene pakkes sammen, jollevogne triller afsted med et håb om at vi snart ses igen.

Stævnelederen går rundt og piller sine markeringer ned, mens han smiler til gasten i topmærkebåden ”Det gik da meget godt”.

Billeder fra en god weekend:


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os