Bjarne Hansen udnævnt til Æresmedlem

På generalforsamlingen valgte Bjarne Hansen og Yasmeen at stoppe som henholdsvis formand og sekretær efter 10 år på posten. Begge har ydet en kæmpeindsats. Bjarne blev tildelt Horsens Sejlklubs ærestegn, og der var blomster og en gave til Yasmeen

 

Her er den nye formands tale til Bjarne:

 

Kære Bjarne

Efter 10 år som formand har du valgt at sige stop og det er jeg sikker på, at alle her har stor forståelse for.

Du har gennem årene leveret en FLOT præstation. Flot er ordet, som du bruger gang på gang overfor os andre når du skal rose, så det er helt relevant at bruge netop det ord, for sin præstation som formand for Horsens Sejlklub.

Første gang jeg rigtigt fik gavn af din hjælp var tilbage i 2007, da vi fik Match 28 bådene til klubben. Her stod du parat og tilbød din hjælp med at sørge for, at bådene var i god sejlklar stand.

Så var jeg mindre aktiv i en årrække frem til starten af 2014, og dermed var jeg ikke med til GF, da du blev valgt til formand, så jeg har forhørt mig lidt omkring beslutning om at foreslå dig som formand.:

Du havde før valget stukket næsen lidt frem, bl.a. ved uopfordret at træde til og klare en præmieoverrækkelse på en Snaptun – Ballen.

Kompetancer
De kompetencer som rettede søgelyset mod Bjarne som kandidat til formandsposten:

 • Dygtig sejler/arbejdet som bådbygger
 • Tillidsmand på arbejdspladsen
 • En vis fleksibilitet hvad angår arbejdstid en stor fordel.
 • Synlig, vellidt og velkendt på havnen meget hjælpsom
 • Passende alder
 • Glad fyr med gode holdninger/ordholdende/let at kommunikere med/lyttende

Inden et ”ja” til at stille op til formandsposten, skulle det lige vendes på hjemmefronten. Det blev til et ”ja”, – et parløb. Jasmin har markant stået ved siden af!

Du har i formandsperioden været meget synlig på havnen og deltaget rigtig meget.

Du er en dygtig og flittig håndværker og du har aktivt deltaget i rigtig meget af det praktiske arbejde som skal gøres, for at klubben fungerer.  Sikker på, at du er sikret et varigt medlemskab af matroserne, som er et af de vigtige tiltag, som du har været med til at skubbe i gang i de senere år.

Samarbejde

Har i formandsperioden forstået et godt samarbejde med alle klubber og har haft alle klubbernes tillid. Der har været mange kampe med det offentlige
rust/støv/støj
vinterplads
P-pladser

Du har været flittig og aktiv deltager til DS-arrangementer, – klubkonference, generalforsamlinger og kredsdag.
Du har været god til at lytte til andres råd og har formået, at samle en alsidig og meget kompetent flok omkring sig, og du har været rigtig god til at give plads for nye tiltag. Her tænker jeg bl.a. på at du var hurtig til at sige ok, da Søren og jeg præsenterede Horsens til OL projektet.

Information

Nu kommer til noget af det, som jeg er sikker på, at jeg ikke kommer til at levere på samme niveau som dig:

Du har været god til at informere, – ved happy hour, ved matroserne, juleaftens- og Nytårsaftens dag, ved standerhejsning og stander nedhaling, medlemsmøder om klubhuset m.m.

Det store årlige show har været overrækkelse af grundejerpokalen ved standernedhalingsfesten Måske fordi han selv har fået den et par gange. Vil høre dig om du vil fortsætte med den opgave 

Formandens skumsprøjt i klubbladet har været forsømt efter vi stoppede klubbladet. Det må jeg se at tage op igen på hjemmeside og sociale medier

Nyt klubhus

Du vil frem for alt blive husket som formanden hvor klubben fik et nyt klubhus.

 • Lange forhandlinger med kommunen.
 • Mange forslag på hvordan huset skulle se ud
 • Indsamling af penge
 • 600 medlemmer med mindst 700 meninger
 • Snæver arbejdsgruppe gennemførte processen virkelig flot
 • Flot indvielse
 • Har samarbejdet med 2 forpagtere.  I gode som mindre gode tider.

Vi er en sejlklub og en sportsklub, og Klubhus projektet fyldte nok for meget i første halvdel af din formands periode på bekostning af sejladsaktiviteter.

Det sportslige er der kommet fokus på igen og Sejlerskole, ungdom og elite har i din formandsperiode udviklet sig og blomstret.  J70, Cheftræner m.v. er væsentlige beslutninger for den sportslige udvikling af HSH.

Der har været afholdt mange flotte stævner som du og Yasmeen har deltaget aktivt i.

Så alt i alt har Horsens Sejlklub kun blevet stærkere i din formandsperiode og du afleveret en veldrevet sportsklub med en meget sund økonomi.

Det er oplagt at du skal udnævnes til æresmedlem af Horsens Sejlklub. Udfordringen har dog været, at vi ikke havde nogle ledige æresmedlem emblemer. Men hvor der er vilje er der vej, at på trods af, at støbeformen var væk, er det lykkedes at få lavet et ærestegn til dig, og det vil jeg hermed overrække og ønske dig tillykke med.

Stor tak til Yasmeen.

Du har gennem 10 år været en fantastisk støtte for Bjarne og for hele bestyrelsen.
Du har været sekretær for Bjarne og ikke mindst for bestyrelsen.
Du har vel skrevet et sted mellem 60-80 indkaldelser og referater
Du har deltaget i rigtig mange aktiviteter og smurt rigtig mange madpakker til Business Cup og andre stævner.

Horsens Sejlklub skylder dig en stor tak for din indsats. Jeg har hørt, om du vil fortsætte som sekretær, men har fuld forståelse for, at du pænt har sagt nej tak.
Jeg håber dog, at vi fortsat ser dig frivillig i klubben sammen med Bjarne.

Peter Bjerremand Jensen
Ny Formand
Horsens Sejlklub

 

;