Mikkel til ILCA4 Youth European Championships i Cadiz


2023 ILCA4 Youth European Championships, Cadiz

Af Anne Hjørngaard Lauritsen, d. 26.04.23

Seks danske drenge i alderen 13-15 år deltog i årets ILCA4 Youth European Championships, der blev afholdt i Cadiz, Spanien, fra d. 15-22 april. Mikkel Hjørngaard Jensen, HSH, var en af dem.

Drengene kommer fra 5 forskellige sejlklubber (Faaborg, Strib, Kolding, Horsens og Fredericia), men træner alle i øjeblikket i Fredericia Sejlklub med Christian Winkler (fra HSH) som træner. Drengene kender efterhånden hinanden rigtig godt. De hygger sig sammen og bakker op om hinanden. Dette betyder særligt meget når man er i udlandet, og møder andre udfordringer, end man normalt gør hjemme (både til vands og til lands).

Drengene fik kun 2 dage med indledende sejladser, da det blæste for meget på stævnets anden dag til at stævneledelsen ville sende dem på vandet (25-30 knob). Dette til Mikkels store ærgrelse, da han havde håndteret den næsten lige så kraftige vind på førstedagen flot, og lå placeret som nr. 90 ud af 225 sejlere. Efter de indledende sejladser placerede drengene sig med en sejler i guldfeltet, tre sejlere i sølvfeltet, og to sejlere i bronzefeltet. På de tre dage med finalesejladser havde vinden mistet meget styrke, og det udfordrede mange af drengene og kostede placeringer, da der i Cadiz også er udfordringer med tidevand, strøm, og høje bølger.

Da Mikkel deltog i ILCA4 Youth European Championships i Polen sidste år, havde han kun få måneders erfaring i jollen, og sejlede i bronzefeltet. I år var der tydelig fremgang at spore, og Mikkel kom i år i sølvfeltet, og slutter i den bedste halvdel af U16 sejlerne.

Drengene er kommet hjem en god portion erfaring og læring rigere – og med et styrket kammeratskab. ”Laser is for life – it is a long career”, som deres stævnetræner Roman Kike udtalte. Med dette i mente, er det bare at ’klø på’ og glæde sig over sin fremgang og personlige milepæle, og huske at nyde ’rejsen’ med sine gode sejlerkammerater undervejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os