Logbog fra en dejlig sommerferie


En dejlig sommertur – 4 uger – er slut. Ned gennem Lillebælt rundt om Fyn og videre rundt om Sjælland, – via Odden/Tunø hjem.

En overnatning i Snaptun, videre til Middelfart og Fåborg. Vi blev et par dage i Svendborg, naturligvis med et besøg på Danmarks Museum for Lystsejlads.

Fra Karrebæksminde tog vi over Vejrø til Vordingborg og videre gennem Bøgestrømmen til Rødvig. Næste stop var Dragør hvor kraftig vind holdt os en ekstra dag. Med lidt slæk på havde vi en dejlig sejlads til Tuborg Havn men forhalede til Hellerup, hvor vi blev et par dage.

Guldbryllup i Hellerup

 

Vi fik lejlighed til at sejle en tur over i Fiskerihavnen og Kalkbrænderihavnen. Fiskerihavnen lige over for Hellerup/Tuborg og det er som at komme til en anden verden. Mange ældre og særprægede fartøjer blandet med moderne både. Mange bar præg af de ikke sejlede. På land et charmerende miljø, der minde om skurene i vor egen Fiskerihavn. Kalkbræderihavnen strækker sig langt i bag Svanemøllehavnen. Når man kommer helt ind i bunden, er det et meget spændende nyt bymiljø, der møder en. Markant er Svanemølleværket, hvor det er planlagt at lave museum. Blandt andet skal Danmarks Tekniske Museum, der i dag er i Helsingør, flytte hertil.

Særpræget galionsfigur på fiskerbåd i Bøgestrømmen

I Helsingør benyttede jeg lejligheden til at besøg ”Hal 16” en af de gamle værftshaller, hvor en flok ældre sejlere hygger sig og reparerer træbåde. Hyggeligt at se det igen. De havde blandt andet gang i restaurering af et styrehus.

I Hal 16 var der gang i at renoverer et styrehus

Udsigten fra Nordhavnen ind over Kronborg er fantastisk ikke mindst når fuldmånen langsomt kryber op over horisonten.

Flot aften i Helsingør. Månen stiger op over Kronborg

I Gilleleje Sejlklub var der igen lejlighed til at drikke gratis morgenkaffe ledsaget af ”historier”. Her mødes ældre lokale sejlere og gæstesejlere hver morgen fra 9 til 10.  Det er MEGET hyggeligt. De første 5 minutter må der tales sygdom og så er det emne færdig debatteret. Sort snak og godmodigt drilleri står på dagsordenen. Jeg lærte et nyt ord – ”hænger bevis”. Hvis politiet tager dit kørekort, har du et ”hænger bevis”, for dit tidligere kørekort hænger ved politiet.

Hyggelig morgenkaffe i klubhuset – med historier!

Da vi ankom til Gilleleje en morgen lidt før kl. 9 lå ”Svanen” og ”Tyra” ved kaj og så dejlige ud. De lettede og drog afsted i den friske vind. Lige noget der passede til dem, medens vi fandt det var lidt rigeligt til os.

”Svanen” på vej ud af Gilleleje

Medens vi lå i Gilleleje kom en stor meget flot sejlbåd ind- ”Bravehardt of Sark”. Vi drøftede hvor stor den var og jeg slog det op. 75 fod, 47 ton og 280 kvm sejl på den 30 m hvidmalede kulfiber mast. Walsted på Thurø har renoveret og det gode skib var nu på vej tilbage til Middelhavet. Et imponerende skib, men bestemt ikke nemt at finde ”parkeringsplads” til.

Kæmpe engelsk båd. Det kan anbefales at bestille plads.

En overnatning i Odden og videre tidligt næste morgen for komme til Tunø og få en plads. En hyggelig eftermiddag/aften på Tunø med mange kendte ansigter.

Vi tog en overnatning i Snaptun og anduvede Horsens en sen eftermiddag efter en dejlig lang sommertur.

Vejret har vel været traditionelt blandet dansk sommervejr med lidt af hvert. Vi har da også haft nogle overliggerdage på grund af vejret og vi har haft megen dejlig sejlads med passende vind fra en gunstig retning. Vi sluttede med nogle dage med fantastisk vejr, – 25 grader men absolut ingen vind.

Aftenstemning på Tunø

Carl Gerstrøm

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os