FIRST – Kapsejlads stævne for sejlerskole elever i Kerteminde.


For andet år i træk, deltog Horsens Sejlerskole i Sejlerskole Cup (DM) for sejlerskoleelever med instruktør i FIRST kapsejlads i Kerteminde (Instruktør er ikke et krav forudsat at klubben siger god for besætningen). Alle deltagere sejler i Kerteminde sejlerskoles H-både. Der deltog 9 hold fra forskellige sejlerskolen. Med hold fra hele Danmark – Fra Limfjorden til København.

 

Dagen startede i Kerteminde sejlklub kl. 9.00 med kaffe og morgenbrød. Efter en kort briefing med regelgemmengang og info om stævne, skulle der trækkes lod til både. Der sejles i 2 indledende grupper, med 5 både i første head og 4 både i 2. Head. Horsens deltog i første head – og Horsens var heldige at trække båden Dalton.

 

Perfekt vejr til kapsejlads

Det var en super dag. Solen skinnede fra en skyfri himmel perfekt sejler vejr. Vi startede ud i 3-5 sek/m og sidste på dagen var der 5-8 sek/m. Alle sejlere bar kasket og iført solcreme. Beklædningen var korte bukser, korte ærmer og redningsvest. Der var en fantastisk stemning på havnen. Høj intensitet og spænding i luften. Alle snakkede med alle, og så frem til at komme på vandet.

 

Vi startede alle vores starte pokkers ringe. Vi havde lige glemt at vi ikke sejler J70, så vi kom på arbejde, straks starten var gået. Vi startede som man gør i en J-70 – det kan ikke videreføres en til en i en H-båd. På trods af de dårlige starter og at vi smed Jens i vandet på 2. Sejlads, endte vi med en anden plads i første sejlads og 2 første pladser i de efterfølgende sejladser. Der var fantastisk stemning i båden med en samlet 1. Plads i vores pulje. Jens fik en del røg over en tur i bølgerne. Vil du ikke være med, “jeg kan ikke komme op” så store forventninger til medalje race.

 

3. plads trods udfordringer med båd

Desværre vidste det sig at der var 2 både som bare var væsentligt hurtigere en de andre både. Ikke kun grundet besætning, men helt tydeligt grundet bådenes tilstand. Disse både kæmpede under alle 10 sejladser om de 2 bedste pladser, med skifte de besætninger. Lodtrækning til medalrace faldt ikke ud til Horsens fordel. Vi trak en reservebåd som ikke havde været med i indledende sejladser. Den båd havde ruer på båden og lodgangen samt skøde punkter, som ikke kunne justeres. Desuden kunne storsejlet ikke hales ordentligt, da skødeblokkene stødte mod hinanden.

 

Så nu skulle der kæmpes de efterfølgende fire sejladser. Med det udstyr vi havde tilrådig, var vi rigtig godt tilfredse med 3 tredje pladser og en fjerde plads Samlet ender Horsens på en samlet 3. plads, med en tur på skamlen. Helt sikkert et klart godkendt stævne, og en forbedring fra sidste år, hvor Horsens endte 4. Samlet har Horsens sejlet 7 sejladser.

 

Intens sejlads og hygge på havnen

Alt læring fra den ugentlige Sejlerskoleundervisning kom i spil. Nu bare langt mere intens, end i den normale hverdag på Horsens fjord. I alle sejladser bliv der givet alt. Både kyssede næsten hinanden ved topmærke og ved mållinje. Ved mange vendinger lå flere både ofte side om side, og der blev råbt højt mellem besætninger. Flere både måtte ud i 360 grader og det skabte flere gange lidt luft til Horsens efter den intense sejladser.

 

Efter medaljerace var stemningen høj på havnen. Masser af grin og klap på skuldrene blandt alle 9 hold. Et super stævne som sagtens kan bære flere tilmeldinger til næste års Sejlerskole FIRST kapsejlads i Kerteminde, som ligger 2. Lørdag i september. Lidt synd at stævnet mere blev afgjort af båden og ikke af kompetencer ved de respektive mandskaber.

 

Århus vandt for andet år i træk. Og gik hjem med gevinsten på de kr. 5000,- vi sejler om

 

Billederne viser besætningen. Jens, Keld og Morten. Den vågne læser ser der er en 4. mand på billederne. Det er Victor. En gast vi fik med fra anden sejlerskole, så alle både havde 4 besætningsmedlemmer i medalrace.  Besætningen takker HSH for at lade os deltage. Vi tager afsted til næste år og håber på det primært er besætningens dygtighed og ikke hvilken båd man sejler i som afgør sejladsen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os