EM i Zoom8 2022


I påskeferien blev europamesterskabet i Zoom8 jollen afholdt. Med pakket sejlertasker, jollen på taget og campingvognen på slæb, kørte vi mod Mörbish am see i Østrig ved Neusiedlersee. Jeg var meget spændt på at sejle i påsken igen, efter to års corona pause fra mine ellers tidligere 3 års deltagelse i det store optimist stævne på gardasøen.
Vi startede ud med fire dages træning for at lære forholdene at kende samt få øvet og finpudset teknikker. Vi havde, på det danske hold, æren af at træne med den eneste Ukrainske sejler ved dette års EM. Under de fire dage opdagede vi hurtigt det brune vand, som til forveksling lignede kakaomælk eller caffe latte, smagen af vandet passede dog overhovedet ikke med denne sammenligning, desværre. Ud over det usædvanlige søvand var der utrolig lavt til bunden af søen, faktisk på dets mest dybe punkt 1,8 meter og en middeldybde på 1 meter, det vil sige at vi sommetider ramte bunden med vores sværd samt kunne vandre rundt på bunden hvis vi skulle risikere at kæntre. Farven på vandet gjorde det svært at se vindpust og forudsige den bedst mulige omsejling at banen, hvilket var
vanskeligt.
Efter nogle gode træningsdage med fokus på forholdene var vi klar til at give den maks gas til de kommende fire dags stævne. Inden det deltog vi dog i et practice race, hvor vi sejlere,havde mulighed for at sejle med dem fra de andre lande og lære banen uden resultatet talte med i det endelige. Herefter stod den på tjek af jollen, registrering og dansker-middag på restaurant.
Vi stod i alt 56 europæer, herunder to fra Horsens, klar på havnen til stævnets første dag.
Forholdene mindede meget om dem vi kendte fra træningsdagene og der kunne man virkelig mærke det battede at have træningsdage inden.
Efter to meget stabile første dage med god vind, stod tredje dagen dog på få sekundmeter og få sejladser. Det nåede dog at blæse gevaldigt op til fjerde dagen, så meget at vi ikke kunne komme ud at sejle stævnets sidste dag, desværre. Det syntes jeg var utrolig ærgerligt
da jeg var meget motiveret og glædede mig til at afsluttte dette Em med endnu endnu flere sejladser, men vi ikke styre vindforholdene.
Efter hver dags sejladser havde jeg formådet at holde den præcise samme placering og endte derfor med en 13. plads ud af de 29 piger. Hvilket jeg var godt tilfreds med efter mit halve år bag mig i Zoom8-jollen og min stærke lyst til at lære og udvikle mig.
En masse nye venner, en masse læring og gode oplevelser tog jeg med mig hjem i kufferten, da jollen igen skulle på taget. Vi satte derfor igen kurs mod Hedensted, efter en helt fantastisk sejleroplevelse og kultur gennem de mange lande vi endte med at besøge.
/Astrid Kjærskov Elnegaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os