Der er stadig Corona i Horsens


Kære Sejlere

Denne nyhed er lige en påmindelse om, at vi også som sejlere stadig skal have Corona i tankerne, også når vi opholder op på havnen og på bådene.

Vi har fået følgende fra Horsens Kommune:

Information omkring stigning af Covid-19- smittetal i Horsens Kommune:

Vi har brug for din hjælp

Kære,

Det generelle smittetryk i Horsens Kommune er over de seneste uger steget, så vi her sidst i uge 37 nu befinder os i den såkaldte røde kategori pga. en stigning af påviste Covid-19- smittede blandt horsensianerne. Det er vigtig, at vi sammen får vendt denne udvikling hurtigt, og mens vi kan.

Vi skriver til jer, da I er en vigtig kilde til at nå ud til så mange horsensianere som muligt med information om gode råd om hygiejne, vigtigheden af fortsat at holde afstand i hverdagen samt mulighederne for at lade sig teste.

Vi har samlet en række materiale fra sundhedsmyndighederne, som informerer om, hvordan man kan beskytte sig selv og andre mod Covid-19. Vi vil sætte stor pris på, hvis I vil hjælpe med at dele og gøre opmærksom på det blandt jeres medlemmer, jeres ansatte og jeres netværk, ligesom I meget gerne må aktivere budskaberne digitalt via sociale medier, hjemmesider, nyhedsbreve, intranet m.m., så vi når så mange som muligt.

Gratis test

Det er vigtigt, at vi opsporer smitten tidligt og hurtigt, så vi kan mindste risikoen for spredning. Som mange allerede er opmærksomme på, så er det gratis at blive testet for Covid-19. I Horsens Kommune er det muligt at blive testet af Region Midtjyllands mobile testenheder. De er til stede ved Casa Arena – indtil videre alle hverdage i uge 38 fra kl. 9-16.

Test af voksne

Det er muligt at lade sig teste ved Casa Arena uden tidsbestilling. Man skal medbringe det gule sundhedskort hvis muligt. Testen varer få minutter.

Herudover kan man bestille tid til test via linket her www.coronaprover.dk. Det er dog kun muligt at blive testet, hvis man er rask og uden symptomer på Covid-19.

Ved symptomer som tør hoste, muskelsmerter, feber eller ondt i halsen skal man have en henvisning fra egen læge eller lægevagten for at blive testet.

Læs mere om testmuligheder her https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/test-for-smitte- med-coronavirus/

Test af børn

Børn under 2 år skal henvises til test af egen læge eller lægevagt. Barnets forældre kan herefter bestille tid til test af barnet på www.coronaprover.dk.

Børn og unge 2 -12 år uden symptomer kan blive testet uden henvisning fra en læge. Dog skal der bestilles tid til test via www.coronaprover.dk. Børn og unge under 12 år kan altså ikke blive testet uden tidsbestilling.

Børn og unge over 12 år uden symptomer kan blive testet uden tidsbestilling og uden henvisning fra læge de samme steder som voksne forudsat, at der ikke symptomer på Covid-19

Hvis barnet har symptomer på Covid-19, skal egen læge kontaktes. Læs mere på https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/test-for-smitte-med-coronavirus/test-af-born/

Vi skal fortsat huske de gode vaner, vi fik indarbejdet i foråret

Stigningen i smittetallet blandt horsensianerne viser vigtigheden af, vi fortsat skærper opmærksomheden på at overholde anbefalingerne fra myndighederne: vask ofte hænder og brug håndsprit, nys eller host i ærmet, undgå håndtryk, kram og knus, optimér rengøringen og hold afstand.

 

Vigtigt at undgå kontakt til andre ved tegn på sygdom

Ved tegn på sygdom er det vigtigt at isolere sig og dermed undgå kontakt til andre – hvis

muligt også familiemedlemmer. Enkelte borgere har måske ikke mulighed for at gå i selvisolation. Hvis dette er tilfældet, kan Horsens Kommune stille isolationsfaciliteter til rådighed for smittede borgere.

Ulla Hjort, udviklingskonsulent i Horsens Kommune, er behjælpelig med information om muligheden og kan kontaktes på ulla.hjort@horsens.dk eller tlf. 76293546.

Vær med til at stoppe smittekæderne: Hent smitte|stop app

Informationsmateriale til deling

Via linket her er det muligt at hente informationsmateriale, der kan hænges op, deles på sociale medier m.m.: https://www.sst.dk/da/corona/Information-til-fagpersoner

Herudover har Københavns Kommune stillet deres informationsmateriale til rådighed. Bl.a. film og plakater målrettet forskellige befolknings- og aldersgrupper og på flere sprog. Materialet er til fri afbenyttelse for andre kommuner m.fl., og kan findes her https://www.kk.dk/corona-materiale

Sig endelig til, hvis du har spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Charlotte F. Gjørup, sundheds- og ældrechef ved Horsens Kommune, på mail cfg@horsens.dk eller tlf. 24284972

Horsens Kommunens krisestab er desuden i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og de øvrige myndigheder i forhold til, om der skal igangsættes lokale tiltag. Hvis det bliver nødvendigt, informerer vi selvfølgelig om det.

Tak fordi du hjælper med at passe på dig selv og andre. Venlig hilsen
Horsens Kommune

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os