Årets sidste klubaften


Mandag den 5. december havde vi besøg af DSRS (Dansk Sø Rednings Selskab), stationen i Juelsminde.

 

Der var åbent skib på de 2 fartøjer, som man havde taget med. Spændende at se udstyr og indretning.
De godt 50 deltagere fik serveret dejlig flæskesteg med rødkål, kartofler og brun sovs inden foredraget gik i gang.

Bådfører Jesper fortalte om redningsselskabet, der er startet tilbage i 2005 efter svensk model, med første station i Helsingør.

Nu er der 12 stationer fordelt i Danmark heraf en i Juelsminde, der dækker området:
·      Mod vest: Horsens og Vejle fjord
·      Mod øst: Samsø, Æbelø over mod Nordfyn
·      Mod syd: Gl. Lillebæltsbro
·      Mod nord: Tunø, Nordsamsø
Der er 5 yderligere stationer i støbeskeen. Det blev nævnet, at det koster af størrelsesordenen en go’ million at starte en station.

 

Frivilligt arbejde

Man er organiseret som en almennyttig forening, der drives udelukkende på frivillig basis.
Der opereres med 3 kategorier af redningsydelser og der ydes ca. 900 tjenester om året. Motorproblemer og grundstødninger er de overvejende hændelser, hvor der rekvireres assistance. Glædelig at det er få, der er af kategorien livstruende. På hjemmesiden dsrs.dk kan man læse om redningsselskabet generelt, om hvor der er stationer, hvilke ydelser der udføres, – samlet i en logbog.
På hjemmesiden kan man meldes sig ind, ligesom man kan meldes sig til at være aktiv gast. Det koster 600 kr./år at være medlem. Der godt 11.000 medlemmer. Ud over kontingentindtægter tilvejebringes de nødvendige midler, via fonde og firmaer der donerer penge.

Maiken, der har været aktiv i redningsselskabet i Juelsminde i 2 år, fortalte begejstret om oplevelsen med at være kvindelig ildsjæl i en mandsdomineret verden. Det var tydeligt at fællesskab og trivsel var nøgleord.  En mangfoldighed af højst forskellige opgaver og aktiviteter knyttet til det at være på vandet, var drivkraften.

Endnu en spændende klubaften. Tak til DSRS Juelsminde for at komme og fortælle. Interessant at se fartøjerne og helt sikkert koldt at sejle dem hjem.(CG)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os