Sejlere fra Horsens høster medaljer.


Det blev ialt til 4 medaljer til Horsens Sejlklubs sejlere ved Sejlklubben Neptuns Forårscup i Vejle på en blæsende Kr. Himmelfartsdag.

 

Endnu engang blev der afviklet et godt ungdomsstævne i Sejlklubben Neptun i Vejle Fjords smukke omgivelser. Denne gang på en blæsende, solrig og regnfuld Kristi Himmelfartsdag. SNV forårscup var i år en stor udfordring for de fleste sejlere med konstant vind på 10 m/s og med kraftige vindstød på op til 16 m/s. Sammen med tunge regnbyer og også en del sol blev sejlerne godt udfordret af både kulde og varme sammen med den fysiske belastning, det er, at holde en lille jolle i kraftige vindstød.

Stævnet blev gennemført med 4 ungdomsklasser, nemlig OPTIMIST, ZOOM 8, FEVA og ILCA 4 fordelt på to baner. Alle klasser var repræsenteret på bane 1, mens bane 2 var forbeholdt OPTI C-klassen.
Denne bane blev efter lidt afprøvning og overvejelser helt fornuftigt flyttet ind i det inderste af fjorden, for at holde de mange nye sejlere, hvor mange havde første erfaring med kapsejlads, helt inde ved havnen.
Det viste sig at være en fornuftig beslutning, og det blev også C-banens seje sejlere, der fik gennemført flest sejladser på dagen med 5 i alt. Her fik Olivia Nortvig fra Horsens en flot placering som nummer 2 i det samlede resultat.

Også på bane 1 blev der gået til stålet. Her var Horsens Sejlklub repræsenteret i alle klasser undtaget Feva. Vejr og vind gjorde det som sagt udfordrende for sejlerne og ikke alle klasser fik gennemført de planlagte sejladser.
FEVA-feltet blev reduceret lidt efter lidt og kun et fåtal af de deltagende FEVA-sejlere gennemførte 3 sejladser. ILCA 4 klassen vendte også stævnen mod havn efter 3 sejladser, mens OPTIA  og B samt ZOOM 8 gennemførte 4 sejladser.

I alle klasser med Horsens sejlere opnåedes flotte resultater. I OPTI B-feltet sejlede OLIVA skytte sig til en samlet 2. plads og Alexander Søndergaard til en samlet 4. plads, I Zoom 8 høstede Astrid Kjærskov Elnegaard også en 2. plads, mens Mikkel Hjørngaard Jensen løb med 1. pladsen i ILCA 4.

I alt deltog 8 sejlere fra Horsens Sejlklub, der også havde stillet træner til rådighed til støtte for sejlerne. Ingen OPTI A sejlere deltog fra Horsens, da de alle var i Sænderborg til OPTI ranglistestævne.

Et godt udviklende SNV stævne, hvor ungdomsarbejdet i Horsens Sejlklub bar frugt.

Billeder fra stævnet:

 

Top billede: C-feltet inderst på Vejle Fjord. Foto: Jens Find
B-feltet-og-8684-Alexander-i-frisk-vind-Foto-Nicolai-Aistrup-Pedersen
Mikkel-i-ILCA-4-Foto-Palle-Lauritsen-

 

Zoom feltet med Astrid i forgrunden – Foto Nicolai Aistrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os