Så blev klubhuset malet!


Flot arbejdsindsats af Matroserne

Klubhuset blev færdigt i 2014 med indvielse 1. april. Nu 8 år efter trængte det til en gang maling udvendigt. Tilbud på malerarbejdet blev indhenter og det viste sig hurtigt, ikke at være helt gratis.

Matroserne trådte til og greb penslerne. Flügger som klubben har en sponsoraftale med leverede behandlingsforskrift og materialerne. Det gode vejr i maj blev udnyttet og over en række arbejdsdage blev arbejdet udført.

Matroserne, der som bekendt er ca. 20 lidt gråhårede medlemmer, der mødes hver anden tirsdag for at udføre forefaldende arbejde for klubben, var hurtige til at påtage sig maleropgaven, da de erfarede hvad det kostede at få det gjort med ekstern arbejdskraft. Verner Jensen blev udpeget som koordinator for projektet. Verne kontaktede straks Flügger for af få deres professionelle vurdering af klargøring og materialer. Verner købte materialer/værktøj og sørgede for at stiger, afdækning mm blev gjort klart. Der blev skrevet rundt til matroserne med opfordring til at melde sig til arbejdet. Alle ugedage kom i brug, – hver anden tirsdag ville give et alt for langt projektforløb.

For at fremme processen mødte Verner frem i god tid, så maling stod klar når matroserne mødte frem. Det var med til at give et vældig godt forløb. En arbejdsdag startede med en hurtig kop kaffe kl. 9 og varede typisk til kl. 13. Mellem 3 og 10 matroser mødte op og formåede at ha’ det hyggeligt samtidig med arbejdet.

Flügger foreskrev
1. Først skal træværket afrenses med facade clean.
2. Derefter påføres algerens.
3. Første gang males med en fortynding.
4. Males igen ufortyndet.
Vi var således over alle flader 4 gange. Flügger lover at den behandling kan holde i 30 år!

Hvad blev så malet? – klubhuset, affaldsskuret og alle blomsterkasserne. Det ser rigtig flot ud.

I gamle dage før det gamle klubhus blev gult, malede medlemmer også selv klubhus. Det har vi så igen. I en tid hvor frivilligt arbejde ikke er en selvfølge, er det en dejlig og meget positiv konstatering. Ca. 20 mand har lagt ca. 170 timers arbejde i projektet. Det er imponerende og fortjener ros. Gang selv en timeløn på og se at klubben har sparet af størrelsesordenen 75.000 kr. Der er købt materialer for 6-7.000 kr.

Tak til Verner for en stor indsats med det organisatoriske og til de øvrige matroser. Tak til Flügger for gode råd og rabat på materialer. Husk at støtte Flügger hvis du skal købe maling der hjem til. Som medlem af Horsens Sejlklub kan du få rabat ved Flügger.(Verner/Carl)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os