Ved første øjekast inde fra havnen suser en masse bittesmå papirbåde rundt i vandets overflade på kryds og tværs af hinanden ude på Horsens Fjord.

Kigger man særlig godt efter, eller får brillerne på, kan man se, at disse både faktisk er lavet af lidt bedre materiale end papir og bemandet med meget unge sejlere. 

I weekenden var godt 80 af de bedste optimistsejlere i Norden samlet i Horsens. Her stod den på intens træning med fokus på fart, taktik og trimning af sejl.

Til at hjælpe de unge talenter havde man hentet en god håndfuld af landets bedste trænere ind. Oven i hatten også en træner fra Grækenland, som senere på året skal være med til at stå for de internationale mesterskaber i bådklassen.

“Vi er rigtig glade for, at vi har fået det her træningsstævne til Horsens. Når man samler så mange af de bedste optimistsejlere og trænere, så får man bare en træning med enormt højt niveau, siger Jakob Nikolajsen, cheftræner i Horsens Sejlklub og en af personerne bag arrangementet.

 

 

Træningsstævnet forløb, ifølge Jakob Nikolajsen, som det skulle, også selvom særligt fredag var yderst luftigt ude på fjorden, hvor det blæste 10-12 meter i sekundet.

“Jeg er faktisk ret imponeret over, at vi havde godt 60 ud af 80 af de unge sejlere på vandet fredag, som var i stand til at sejle hele træningspasset, siger han.

 

 

Mødt en masse nye mennesker

En af de unge hårdføre sejlere som deltog i stævnet var 13-årige Albert fra Horsens Sejlklub. For ham har weekenden været en fed oplevelse.

“Det har været rigtig spændende at møde nye mennesker og sejle mod nogle fra udlandet, siger Albert, der også har lært en del af de tre dage på fjorden:

“Jeg synes, at jeg har lært at blive bedre til at få fart i båden, holde fokus og være lidt mere udholdende,” siger han. 

Disse ting kan Albert så tage med i næste uge, hvor han skal ned på Gardasøen og ræse rundt til endnu et stævne. 

/ Thor Schriver Magnusson

 

 

;