Matroserne på udflugt


Den 18. august tog matroserne en fridag og drog på udflugt til Thorsminde for at se strandingsmuseet ”St. George”

16 mødte op til morgenkaffe i mongo og så gik det i 4 private biler afsted til Thorsminde.

På museet vist en af de frivillige – Jens – rundt. Jens var en god fortæller og havde som pensioneret sømand mange gode vinkler på livet ombord på et engelsk orlovsfartøj i begyndelsen af 1800-tallet.

De 2 linjeskibe HMS ”St. George” og HMS ”Defens” strande i december 1811 ved den jyske vestkyst og næsten 1400 omkom. Kun 17 overlevede. Mange genstande fra de 2 skibe er efterfølgende i midten af 1980’erne blevet bjerget og nu udstillet. I 2017 åbnede museet i de nuværende rammer.

Imponerende er udstilling af ”St. Georges” ror som befinder sig i Danmarks største udstillingsmontre der strækker sig over 3 etager. ”St. Georg” mistede roret i en storm syd for Lolland nogle uger før forliset på vestkysten. Roret blev fundet og bjerget i 2003 i forbindelse med nogle havundersøgelser, – forberedelser for havvindmøller.

Den enorme skibsklokke

For at få plads til det enorme ror, er der lavet et tårn i det ene hjørne af bygningen. Der er adgang til toppen af tårnet hvorfra der er en imponerende udsigt.

Udsigten fra tårnet blev nydt i det gode vejr

Efter rundvisninger var der frokost med fantastiske pandestegte friskfangede rødspætte fileter og hjemmebagt rugbrød. Virkelig dejligt.

Efter et par timer på egen hånd gik turen tilbage til Horsens, hvor der blev spist dejlig sejlermenu i ”Pynten” som afslutning på en fin dag.

Frokosten nydes

Carl Gerstrøm

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os