Magisk natsejlads


Sejlerskolen på natsejlads

24 friske sejltossede mænd og kvinder fra Horsens Sejlklub stak fredag 19. august til søs.

Fordelt på 4 både forlod vi Horsens havn sidst på eftermiddagen med kurs mod Snaptun.

Vejrudsigterne havde varslet flov vind på fjorden, så vi var beredte på en tur for motor. Vejrguderne viste sig dog for deres gode side og gav os de fornødne pust på 3-4 m/sek så vi faktisk kunne sejle derudad.

Travlt havde vi på ingen måde, da vi først skulle sejle tilbage fra Snaptun efter mørkets frembrud.

Bådene ankom omkring kl 20. Umiddelbart efter blev der fyret op under kullene i fællesgrillen på havnen. Som en fin gestus lagde vinden sig til spisetid, og vi kunne nyde vores rødvin, pølser og entrecote-bøffer til solnedgangen over fjorden.

En perfekt sommeraften med højt humør og skønt samvær.

Vi tøffede ud af havnen for motor ved 22.30 tiden. En stjernehimmel sjældent set kom til syne, og nogle fik pludselig travlt med at stå på fordækket og kigge op for at finde de forskellige konstellationer.

Det var faktisk svært til tider kun at holde fokus på lysende bøjer og båker, for på denne sene sommeraften var vi også så heldige at se Jupiter, Saturn og Mars på samme tid.

Det hele blev krydret med en strøm af lysende morild, som hvirvlede i vandoverfladen efter nogle af bådene. Vi blev dog ikke mere distraheret, end at vi kom sikkert igennem Draget.

Og da vi rundede N-bøjen og satte kurs mod Horsens Havn steg månen op bag Alrø og nærmest lyste for os resten af vejen hjem.

I sandhed en magisk natsejlads i Horsens Fjord!

Thor Schriver Magnusson

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os