Klubaften


Klubaften med Daniel Dalicsek, marinearkæolog på Moesgaard Museum, sejler, sømand og sports- og erhvervsdykker

The Saxo Institute har skrevt følgende om Daniel (oversat fra engelsk af Microsoft):

Jeg studerede oldtids- og middelalderhistorie og kultur på Trinity College, Dublin og skrev min bacheloropgave om virkningerne af romerske militære kampagner i Germanien under Julio-Claudians. Min uddannelse var et fælles program mellem afdelingerne for klassikere, historie og kunsthistorie og arkitektur.

Jeg tilbragte to semestre på Université de Fribourg, Schweiz. Jeg fulgte først min interesse for arkæologi og militærhistorie for derefter at fortsætte med en kandidatgrad i marinarkæologi på Syddansk Universitet. Jeg skrev speciale om The Navigational Instruments fra HMS St George. Siden jeg blev færdig i 2015, har jeg foretaget 13 komplette skibsvragudgravninger og dokumenteret flere andre.

Jeg har også udgravet og opmålt flere neddykkede stenaldersteder. Jeg arbejdede for Landesamt für Kultur und Denkmalpflege Mecklenburg-Vorpommern, Tyskland, Roskilde Vikingeskibsmuseum, Museum of Southeast Denmark, Københavns Museum og senest National Historical Museums, Sverige. På det seneste projekt leder jeg udgravningen og den komplette dokumentation af tre skibsvrag fra det 17. århundrede fra Göteborg. Som praktisk tænkende marinarkæolog sejler jeg klassiske skibe, høje skibe og vikingeskibe og bygger og reparerer træbåde.

Sted: Klubhuset som er åbent fra kl. 18. Tilmelding ikke nødvendig.

Foredraget starter kl. 19.00

Ingen mad, men der kan købes øl, vand, kaffe

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os