Husker du ?


De sidste årgange af klubbladet er indleveret til indbinding, så samlingen kan blive komplet.

Da jeg i 2013 -14 samlede klubblade og fik dem indbundet manglede jeg årgang 1990. Det år blev klubbladet af sparregrunde udgivet som løsblade og man skulle så selv anskaffe et ringbind og samle. Med hjælp fra Knud Hjersing har jeg fundet dem. De er samlet i et hæfte og stå i bogskabet i bestyrelseslokalet.

Og hvad skete der så i sæson 1990 for 30 år siden? – her er et par udpluk.

På side 2 var der også dengang en liste over bestyrelses- og udvalgsmedlemmer. Ingen mobil telefonnumre men fastnet. Inge e-mail med snailpost adresser.

På skift serverede besætninger mad i klubhuset i weekenden. ”THOMIC” og SAFTY FIRST” brilierede med fransk løgsuppe, rødvinsmarineret skinke og ostebord. Stemning og glade mennesker.

De første 6 turbøjer blev lagt ud, med betonklodser leveret af Birthe og Niels Madsen.

Snaptun – Ballen var begunstiget af flot vejr det år. At dømme efter referatet og navnlig billederne var stemning høj. Billederne afslører også, at der er gået 30.

Også dengang sejlede Anders Andersen OK-jolle.

Endelave Rundt havde 11 løb det år, med i alt 73 deltagende både. I løb 9 var der 8 Luffe 37. ”Brandmanden” vandt i legendariske ”FOUR10FOUR”.

SPINELL fik grundstødningspokalen. Erling Bryde overrakte. Desværre er talen ikke refereret; men det har sikker ikke været kedeligt.

”Skumsprøjt” hed dengang ”formanden har ordet” – stramt budget var et nøgleord.

Også i 1990 talte man om ”Horsens til OL”. En støtteforening med navnet ”Horsens til OL i Barcelona ’92”arbejdede på at skaffe penge til Fredericia Solingen som Steen Secher var en del af. Efter bronzemedaljen i Pusan i 1988, skulle der en ny båd til og der skulle trænes rundt i verden.

Et af støtteforeningens tiltag var en pub på Søndergade under DGIs landsstævne i Horsens fra den 28. juni til den 1. juli. Som der står i klubbladet: Popeye Pop bestod i al sin enkelthed af en Tuborg salgstrailer, nogle borde, endnu flere stole, fire parasoller samt Vorherres gode vejr.

 

Hvis man hører til den kategori af mennesker der siger:

Hvad af Fædres Saga findes

bør af Efterslægten mindes

kan jeg anbefale et kig i de gamle klubblade. Der er meget morsom og interessant læsning med mange aha oplevelser.

Carl Gerstrøm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os