Fantastisk Klubaften om sejlads på verdenshavene


Klubkammerat Mathias Konstantin, der startede som ung uerfaren sejlerskoleelev for 5 år siden, berettede om sin tid som gast på en sejlbåd i Middelhavet, efterfulgt af en begivenhedsrig tur som skipper på en Bavaria 49 fra Grækenland til Panama.

Mathias, der er midt i tyverne, er en gudsbenådet fortæller. Mange flotte billeder og små videoklip understøttede den spændende og levende fortælling.

Med en besætning bestående af unge helt uerfarne sejlere – mere eventyrlystne end sejlere – gik Mathias i gang med at ombygge en Bavaria 49 fra charterbåd til oceangående langtursbåd. De unge eventyrer hyrer en køje mod at arbejde og lægge passende betaling. Bådens ejer havde yderlige 2 både med i projektet og planen var, at de skulle følges. De endt med af forskellige årsager, at sejle hver for sig.

Efter ombygning, klargøring og proviantering sejlede holdet til Mallorca, Sydspanien og ud af Middelhavet til Gran Canaria og videre via Cap Verde over Atlanterhavet til Vestindien og siden til Panama. Turen fra Grækenland til Panama tog et lille år. Der blev skiftet ud i besætningen undervejs. Op til 13 var man ombord.

Begivenhedsrig og til tider dramatisk sejlads vekslede med liv og glade dage for anker og i land. Der blev fejret Jul – confiteret andelår på dåse og risalamande – og Nytår undervejs.

Kort før man nåede over ”dammen” brækkede masten – om natten. Man fik klippet vanter, fald med mere og sejlede videre for motor. Brændstofbeholdningen blev suppleret, da man ”in the middel of nowhere” stødte på en alenesejler. Ny mast, rig og sejl blev bestilt og leveret med lang leveringstid; men man blev sejlende igen.

Næste tur er planlagt. Senere på året springer Mathias på et fly tilbage til Panama, hvor han skal hjælpe et ægtepar med at sejle en katamaran ud i Stillehavet, til det kæmpe revir med myriader af eksotiske øer, der ligger der. Forhåbentlig kan det resultere i et tilsvarende foredrag vinteren 2023/-24. Glæd jer!

75 begejstrede medlemmer overværede foredraget, efter at have nydt Pyntens dejlige lasagne. En fantastisk klubaften! (CG)

Bavaria uden mast i Atlanterhavet

 

Vel i havn

 

Endnu en klubaften med god opbakning fra ca. 75 medlemmer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

Skriv til os