Borgerforslag om udvidelse af Erhvervshavnen


Er det en god ide at udvide Erhvervshavnen ?

 

Klaus Schubert har stillet Borgerforslag til Horsens Kommune, som vi opfordrer medlemmer til at tage stilling til.
Klaus skriver:
Jeg har stillet et borgerforslag :

https://borgerforslag.valgservice.dk/horsens/proposals/123

Ønsker man at stemme, skal man være oprettet som bruger og efterfølgende logge ind med NemID.

 

Erhvervshavnen ønsker at udvide 900 meter ud i Horsens Fjord!

Kort fortalt vil erhvervshavnen gerne udvide 900 meter ud i fjorden og jeg vil gerne bevare mest mulig fjord til rekreative formål, samt en udsigt til fjord og skov fra strandpromenaden, og ikke til industri støv og larm. En måde hvorpå erhvervshavne måske kunne udvide, er ved at inddrage bassinet mod syd (åen) og lave landarealer på den gamle lodseplads, men denne mulighed forsvinder nu med linjeføringen af den kommende omfartsvej der pt er i høring. Politikerne vil sige at netop denne linjeføring er nødvendig af klima hensyn, men de kan ikke dokumenter at alternativer er undersøgt.

Politikerne vil også sige at erhvervshavnens udvidelse ikke er deres, men det fremgår af havnens strategi at den ønsker udvidelsen, og ejerne (kommunen) har ikke anført andet i deres ejerstrategi. (se havnens hjemmeside) så der tales med to tunger her.

Håber I vil dele linket til forslaget, og måske gå aktivt ind i sagen, inden fjorden fyldes op. Jeg er ikke selv aktiv på facebook, så hvis nogen deler min interesse for at stoppe udvidelsen og har FB evner, så er hjælp her kærkommen.

Venlig Hilsen

Klaus Schubert – 40929195

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os