Anne-Marie Rindom hædres for Årets Sejlsportspræstation


VM-guldet i Texas sikrer ILCA 6-sejler Anne-Marie Rindom prisen for Årets Sejlsportspræstation 2022. En pris, hun nu vinder for fjerde gang.

 

Et overlegent VM-guld i en svær olympisk klasse. Anne-Marie Rindoms suveræne præstation under VM i Texas 2022 var i en klasse for sig, og for det hædres hun nu med prisen ’Årets Sejlsportspræstation’.

En pris, som Dansk Sejlunion og Columbus Marine traditionen tro uddeler til en besætning eller enkeltperson, som i det forløbne kalenderår har opnået et ekstraordinært resultat.

Selvom Anne-Marie Rindom nu vinder prisen for fjerde gang, varmer anerkendelsen alligevel rigtig meget, siger hun:

Jeg er superglad for at modtage prisen for Årets Sejlsportspræstation. Det betyder rigtig meget for mig at få anerkendelse for en masse hård træning, og al den tid jeg bruger på at få de bedste resultater til dansk sejlsport. Det er en sport, hvor der er et stort hold omkring mig og uden dem ville det ikke være muligt, så denne pris er lige så meget til dem, siger hun.

Ingen tvivl hos juryen

Juryen bag prisen udgøres af fem prominente navne i dansk sejlsport; OL-guldvinder Jesper Bank, OL-bronzevinder og Sail GP-sejler Katja Salskov-Iversen, windsurfer og landstræner for IQ Foil kvinder Sebastian Kornum, singlehand-sejler og sejlmager Jan Hansen samt Ditte Juul, underviser i sejlads på Oure og bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion.

At Årets Sejlsportspræstation skulle tildeles Anne-Marie Rindom, var der slet ingen tvivl om, siger Ditte Juul.

For selvom der har været mange flotte præstationer på den danske sejlsportsscene i årets løb, var VM-guldet i ILCA 6 alligevel klart det største.

– At vinde VM-guld i ILCA 6 er en imponerende præstation. ILCA 6 er en tung, olympisk disciplin med tårnhøj konkurrence, og ikke nok med det, så vandt Anne-Marie Rindom endda guldet suverænt, siger hun.

Med en andenplads i næstsidste sejlads sikrede hun sig reelt verdensmestertitlen allerede før sidste sejlads, da hun ikke længere kunne nås af sine forfølgere.

– Derfor var det også en let beslutning at pege på Anne-Marie Rindom. Det er en ganske enestående præstation, fastslår hun.

Fra grej til checks

Columbus Marine har gennem mange år været partner på prisen. De første år var det med et gavekort til grej, men i de senere år er det blevet et økonomisk bidrag, som sejlere i høj grad har brug for, siger Henrik Nielsen, direktør hos Columbus Marine, der er glad for igen i år at kunne støtte op om dansk sejlsport.

– Med prisen vil vi gerne være med til at motivere unge sejlere til at ’sejle den ekstra mil’, som det kræves for at skille sig ud og nå op blandt de bedste. Pengene kan bruges på tilskud til rejser og/eller muligheden for ikke at gå ned på udstyr, for det må man jo som bekendt ikke, siger han.

Prisen blev uddelt på Dansk Sejlunions generalforsamling 25. marts i Odense.

Kilde DanskSejlunion.dk

 

Prisoverrækkelsen på DS generalforsamlingen

Formanden får overrakt prisen mens Anne-Marie så på fra Sverige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg med

Vores partnere

Bliv partner

 

 

 

Skriv til os