OK-jolle sejlads i Horsens Sejlklub

Læs her om OK-jollen og mulighederne for at komme igang

 

Har du lyst til at prøve kræfter med Danmarks største jolleklasse?

OK jollen har de seneste år oplevet en markant fremgang, så der nu er ca. 150 aktive sejlere på landsplan. Rigtig mange tidligere kapsejlere har fundet tilbage til jollesejladsen gennem OK jollen. Blot for at nævne nogle af de aktive sejlere: Claus Høj Jensen (flere gange verdensmester i H-båd), Stefan Myralf (flere nationale og internationale mesterskaber i jolle og kølbåd) og Jørgen Lindhardtsen (over 50 mesterskaber og medaljer i Soling, Finn- og OK jolle).

OK-jolle klassen er præget af hård konkurrence på vandet, men der er til gengæld rigtig hyggeligt samvær på land efter sejladserne.

Klassen har de seneste år været gennem en stor udvikling på grejsiden. Masser af nye joller, nye kulfibermaster, bedre joller og masser af udvikling på trim m.v. Der i p.t. leveringstid på ca. 12 måneder på joller fra Jesper Strandberg, der bygger nogle af de bedste OK joller herhjemme. De mange nye joller giver gode muligheder for nye sejlere, der har lyst til at prøve kræfter med OK jollen. En god kapsejladsklar brugt jolle kan anskaffes for ca. kr. 20-30.000, en super kapsejladsklar brugt jolle for ca. kr. 35-60.000 og en helt ny for knap kr. 100.000.

OK jollen sejles af alle aldersklasser. De yngste sejlere er først i 20´erne og den ældste, Jørgen Lindhardtsen over 70 år. De fleste sejlere ligger i alderen 40-60 år. De nye kulfibermaster har også gjort det muligt for sejlere i flere vægtklasser at gøre sig gældende i klassen. Vægten spænder fra kg 65 – 120, men idealvægten er dog mellem 75 og 95 kg.

På Sjælland har flere sejlklubber mange aktive OK sejlere. Den største er Herslev med 26 OK joller og Hellerup næststørst med lige over 20 OK joller. I Horsens er vi tæt på 20 OK joller i Horsens Sejlklub og vi håber på endnu flere.

Har du måske også lyst til at prøve kræfter med Danmarks største jolle klasse, har du muligheden i Horsens. OK klubben har investeret i et par kapsejladsklare OK joller som kan lånes ved forespørgsel. Du skal blot møde op på en af vores træningsaftener, der efter påsken er:

  • Onsdag fra kl. 18.00 (på udlagt bane)
  • Hveranden søndag fra kl. 10.00 (forskellig træning)

Alternativt kan du kontakte Anders Andersen på mobil 6163 5529 eller Søren Nielsen på 2783 5457.

Der er tillige en meget velfungerende hjemmeside www.okjolle.dk, hvor man får et godt overblik over eventuelle brugte joller samt aktiviteter i klassen.

Kapsejlads

Kontaktperson kapsejlads:

Knud Erik Feldt
Mail: knuderikfeldt47@gmail.com
Tlf
: 2894 8393

;